SkatteFUNN | Hvem kan søke? | SkatteFUNN søknad
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

SkatteFUNN er en gunstig støtteordning for bedrifter som skal utvikle en ny vare, tjeneste eller produksjonsprosess.

Book et møte
Søknadsfrist
1. september

SkatteFUNN: Hvem kan søke?

Alle næringer og selskapsformer kan søke om SkatteFUNN-godkjenning for sitt FoU-prosjekt, 
og det er bedriften selv som velger tema for prosjektet. Det er et krav at bedriften er
skattepliktig i Norge. Det er derimot ikke et krav at bedriften er i skatteposisjon. Bedrifter som ikke betaler skatt, får st
øtten utbetalt fra Skatteetaten gjennom skatteoppgjøret.

Steg 1

Avklaringer
(om bedriften kan søke og prosjektet er støtteverdig)
Slik er
prosessen!

Steg 2

Prosjektmøte
(forklar prosjektet for oss)

Steg 3

Søknadsskriving
(vi skriver første utkast)
Steg 4
 
Avstemming
(vi går gjennom deres tanker rundt utkastet)
Steg 5
 
Innesending
(vi sender inn søknaden i portalen)

SkatteFUNN FAQ

Garantifristen for SkatteFUNN er 1. september. Forskningsrådet garanterer at søknader sendt innen fristen skal behandles samme år. Ved godkjent søknad vil da kostnader for første prosjektår være støtteberettigede. Det frarådes sterkt å sende inn søknader etter garantifristen da dette normalt vil medføre tap av støtte for første prosjektår. 

Støtten til SkatteFUNN-prosjekter er 19% av godkjente prosjektkostnader. Dette inkluderer interntimer, innkjøpt arbeidskraft og andre kostnader som påløper som direkte følge av prosjektet. 

SkatteFUNN er en rettighetsbasert ordning. Det vil si at dersom dere har et FoU-prosjekt som tilfører dere ny kunnskap på bransjenivå har dere krav på støtte. Kontakt oss så hjelper vi dere med å vurdere om prosjektet støtteverdig! 

Nei, selv om SkatteFUNN-støtten kommer som et skattefradrag må man ikke være i skatteposisjon for å få nytte av SkatteFUNN. Ved fremførbart underskudd vil støttebeløpet i sin helhet bli utbetalt gjennom skattesystemet. Det er imidlertid en forutsetning at søkende foretak er skattepliktig. 

SkatteFUNN er ment å være en enkel insentivordning med lave krav til dokumentering Løpende dokumentering av kostnader og revisorattestasjon er imidlertid nødvendig, men her kan Zacco bistå med råd og veiledning på en enkel og oversiktlig måte. 

Dersom du mener at avslaget er feil kan du klage på vedtaket. Fristen for å sende inn klage er normalt innen tre uker fra du mottar avslagsbrevet. Ta kontakt med oss for en uforpliktende vurdering av om det er grunnlag for å klage, eller om det bør utarbeides en ny søknad.

Hvor mye kan man få i støtte?

Kostnader til egenutført FoU har en ramme på 25 millioner kroner per inntektsår.

Fradragsprosenten er 19 prosent for alle bedrifter, uavhengig av størrelse på selskapet.

Maksimal timesats for egne ansatte er 700 kroner per time. Timelønnen utregnes som 1,2 promille av avtalt og reell årslønn. Maksimalt 1850 timer kan føres per ansatt per år.

Små og mellomstore bedrifter får fradrag for kostnader knyttet til førstegangs patentering. Fradraget gjelder alle kostnader forut for tildelningen av rettigheten i første jurisdiksjon, herunder kostnader knyttet til utarbeiding, inngivelse og oppfølgning av søkanden så vel som kostnader til å fornye søknanden før rettigheten er tildelt.

Kontakt våre eksperter –
Få hjelp med SkatteFUNN-søknaden

I Zacco er vi opptatt av å finne rett person for deg og dine prosjekter, 
og derfor har vi spesialister innen de fleste fagområder som kan ta deg trygt gjennom hele ”reisen”
– fra finansiering, via patent og varemerke, til overvåkning av deres rettigheter.
 
Her er våre spesialister på FoU-finansiering som er klare for å 
hjelpe deg – ta kontakt for å snakke om veien videre!
 

Book en uforpliktende konsultasjon for å diskutere SkatteFUNN-søknaden

Er du nysgjerrig på om ditt prosjekt kvalifiserer til SkatteFUNN-støtte? Eller har dere fått avslag på SkatteFUNN-søknaden og ønsker bistand?
Vi tar gjerne en prat med deg for å kartlegge dine støttemuligheter. Fyll ut kontaktskjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også lese mer om SkatteFUNN-ordningen her.